Over ons

Vereniging

Wie is Natuurpunt Houtem?

Midden 2011 besloot een groep enthousiaste vrijwilligers om Natuurpunt in Sint-Lievens-Houtem nieuw leven in te blazen. Tot voorheen was de werking immers ondergebracht bij Natuurpunt Lede.

Door deze nieuwe start was het mogelijk om het belang, maar tegelijk ook de kwetsbaarheid van de natuur in Sint-Lievens-Houtem meer onder de aandacht te brengen. Tot eind 2012 gebeurde dit als Kern Sint-Lievens-Houtem, nog steeds onder de vleugels van afdeling Lede-Houtem, om vanaf 2013 als zelfstandige afdeling op eigen benen te staan.

Onze pijlers: natuurbeleving, natuurbeheer, natuurstudie en natuureducatie

Door het organiseren van activiteiten rondheen deze peilers trachten we niet enkel de bewustwording van de Houtemse natuurparels te vergroten, maar deze eveneens te behouden, versterken, en verder ontwikkelen.

Het sociale aspect bij elk van deze activiteiten is minstens even belangrijk. Dit sociaal engagement brengt niet enkel mensen dichter bij de natuur, maar ook dichter bij elkaar.

Graag willen we de natuur in Sint-Lievens-Houtem in de toekomst nog meer en beter helpen, waarbij we de steun van de inwoners van de gemeente goed kunnen gebruiken. Iedereen die actief wil meewerken is steeds van harte welkom.

Werkingsgebied

Bavegem, Oombergen, Letterhoutem, Sint-Lievens-Houtem, Vlierzele en Zonnegem

 

Bestuur

Voorzitter: Erwin Declercq

Ondervoorzitter: Christine Bonte

Secretaris: Filip De Vos

Penningmeester: Ivan De Roo

Bestuurslid: Annie Brigitte Pede

Bestuurslid: Chantal Lafort

Bestuurslid: Lisa D’Hondt

Bestuurslid: Inge De Baerdemaeker

Bestuurslid: Luc De Cang

Bestuurslid: Marianne De Swaef

Bestuurslid: Roman Eyckerman

 

Tijdschrift

Voor het regionale tijdschrift sluit Natuurpunt Houtem aan bij Vlaamse Ardennen plus.

Als lid ontvangt u bijgevolg 4 maal per jaar Meander, zodat u op de hoogte blijft van alle lokale nieuws en activiteiten over Natuurpunt Houtem, en daarnaast ook van de andere afdelingen actief in de Vlaamse Ardennen.

X