Beheerdag Smoorbeekvallei

– Zaterdag 10 september 2022

– Tijdstip: 10u00 – 12u00, 13u00 – 15u30

– Plaats van afspraak: Verzamelen t.h.v. Morelgem 77, 9520 Sint-Lievens-Houtem 

– Contactpersoon: nphoutem@gmail.com

Natuurpunt Houtem zet zich in voor meer en betere natuur in de gemeente Sint-Lievens-Houtem. Ondertussen heeft de vereniging ruim 10 ha natuurgebied in beheer, deels via beheerovereenkomst met de gemeente Sint-Lievens-Houtem, deels in eigendom.

Eerder dit jaar voerden we reeds beheerwerken uit bij de graslanden en bospercelen, nu is het de beurt aan de moeraszone te Morelgem. De droge periode is het moment om de steeds dichter groeiende vegetatie in de moeraszone aan te pakken. Op die manier kunnen open plekken en licht in het moeras voor een meerwaarde zorgen.

We roepen vrijwilligers op om ons op zaterdag 10 september bij het uitvoeren van deze taken te helpen. In de voormiddag mikken we op machinaal werken met bosmaaiers en kettingzaag. In de namiddag gaan we voor het zachtere werk zoals het opruimen van takken en zwerfvuil. Kinderen zijn zeker welkom in de namiddag.

Wil je ons komen helpen dan kan je dit laten weten via deze inschrijvingstool. Kies je voor de voormiddag, laat dan weten als je eventueel een bosmaaier of kettingzaag kan meebrengen, kies je voor de namiddag dan volstaat een set werkhandschoenen en eventueel een snoei- of haagschaar. Laarzen of stevig schoeisel zijn eveneens aangewezen.

Wij kijken alvast uit naar deze beheerdag en voorzien graag een hapje en drankje voor de aanwezige vrijwilligers.

Inschrijven voormiddag: Klik hier

– Inschrijven namiddag: Klik hier

Comments are closed.

X