Natuurpunt Houtem gaat vreemd: Bezoek aan eetbos Deinze

– Zaterdag 11 juni

– Tijdstip: 14u00

– Plaats van afspraak: Ingang Eetbos Deinze, Kakelstraat 26, 9800 Deinze
Mogelijkheid tot carpooling 13u15 parking Hofkouter 9520 Sint-Lievens-Houtem
Afspreken via mail nphoutem@gmail.com

– Contactpersoon: nphoutem@gmail.com

– Gids: Piet Moerman – Hilde Eylenbosch

– Prijs: 5 euro voor de rondleiding, proevertjes inbegrepen, ter plaatse te betalen

Inschrijven is noodzakelijk: klik hier

Het Eetbos Deinze verenigt natuur en landbouw om voedsel te produceren op een ecologische manier. Dit nieuwe landbouwsysteem haalt inspiratie uit een natuurlijk bos. Een bos heeft geen onkruidbestrijding of vergif nodig om zichzelf in stand te houden. De diversiteit aan planten zorgt voor een grote variatie aan insecten, dieren en schimmels. Door deze natuurlijke evenwichten worden insecticiden, onkruidverdelgers, schimmelbestrijding en bemesting overbodig. De aanplantingen volgen de logica van een natuurlijke bosrand. Er wordt veel ruimte gelaten voor natuurontwikkeling. Zo worden plagen onder controle gehouden door de aanwezigheid van hun natuurlijke vijanden aan te moedigen. Het stimuleren van het bodemleven door een gevarieerde plantenselectie houdt de vruchtbaarheid op peil. Eetbos Deinze produceert zo fruit, bessen en noten op de meest natuurlijke wijz

Comments are closed.

X