Wilde kruidenwandeling

– Zondag 15 mei

– Tijdstip: 14u00 – 17u00

– Plaats van afspraak: Einde Almoezenie, thv de bosrand, 9520 Sint-Lievens-Houtem

– Contactpersoon: nphoutem@gmail.com

– Gids: Yvette Saerens Herboriste / docente Fytotherapie Aalst en Ukkel

– Meebrengen: Stevig schoeisel, eventueel plantengids

Ga mee op wilde kruidenwandeling en ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien in de natuur en misschien in je tuin . Ruik, proef en bekijk die bekende blaadjes, die je altijd wel al gezien hebt, maar waarbij je nooit op het idee kwam om ze ook daadwerkelijk te eten. Ontdek wat voor waardevolle stoffen er in deze “gewone” blaadjes zitten en hoe lekker puur ze smaken! Leer wat de kruiden kunnen doen met jou en jouw gezondheid. Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in “supermarkteten” kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal stoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven. Als je zo door de natuur loopt zul je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan ‘superfood van eigen bodem’, en hoe je dat kunt

verwerken in je maaltijd. Maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker en geef je lichaam een super lente boost ! WILDPLUKKEN; we wandelen altijd met veel respect in de natuur. We maken geen natuur stuk en nemen geen natuur mee naar huis.

Comments are closed.

X