Beheerdag Smoorbeekvallei

– Zaterdag 19 maart 2022

– Tijdstip: 10u00 – 12u00 en van 13u00 – 16u30

– Plaats van afspraak: t.h.v. zaal ’t Kerksken, Rot 8, 9520 Sint-Lievens-Houtem

– Contactpersoon: nphoutem@gmail.com

– Meebrengen: laarzen of stevig schoeisel en aangepaste kledij

Natuurpunt Houtem zet zich in voor meer en betere natuur in de gemeente Sint-Lievens-Houtem. Ondertussen heeft de vereniging ruim 10 ha natuurgebied in beheer, deels via beheerovereenkomst met de gemeente Sint-Lievens-Houtem, deels in eigendom.

Met het broed- en groeiseizoen in het verschiet zijn er nog een aantal beheerwerken die zich opdringen zoals opruimen van takken zodat graslanden gemaaid kunnen worden, opruimen van zwerfvuil nu de kruidlaag nog laag is, vrijmaken van wandelpaden, in toom houden van bramengroei… Kortom tijd om een beheerdag met vrijwilligers te organiseren.

We roepen vrijwilligers op om ons op zaterdag 19 maart bij het uitvoeren van deze taken te helpen. In de voormiddag mikken we op machinaal werken met bosmaaiers, kettingzaag en haagscharen. In de namiddag gaan we voor het zachtere werk zoals het opruimen van takken en zwerfvuil. Kinderen zijn zeker welkom in de namiddag.

Wil je ons komen helpen dan kan je dit laten weten via deze inschrijvingstool. Kies je voor de voormiddag, laat dan weten als je eventueel een bosmaaier, kettingzaag of haagschaar kan meebrengen, kies je voor de namiddag dan volstaat een set werkhandschoenen en eventueel een snoei- of haagschaar. Laarzen of stevig schoeisel zijn eveneens aangewezen.

Wij kijken alvast uit naar deze beheerdag en voorzien graag een hapje en drankje voor de aanwezige vrijwilligers.

https://www.natuurpunt.be/agenda/beheerdag-smoorbeekvallei-voormiddag-53453

https://www.natuurpunt.be/agenda/beheerdag-smoorbeekvallei-namiddag-53454

Comments are closed.

X