Busuitstap naar het Verdronken Land Saeftinghe – GEANNULEERD Covid-19

– 31 mei 2020

– Tijdstip: 8u30 tot 18u30

– Plaats van afspraak: Kerk van Herzele

– Contactpersoon: info@natuurpuntherzele.be

– Prijs: Leden: €20, niet-leden: €25 (busreis + toegang tot het natuurgebied)

Inschrijven is verplicht: klik hier

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een van de grootste brakwaterwildernissen van Europa. Het is een uitgestrekt, ruig natuurgebied op de rand van land en water. Het bestaat uit slikken, schorren en geulen.

Dit natuurgebied is maar liefst 3600 ha groot en ligt aan de Westerschelde, de zeearm die vanaf de Noordzee naar Antwerpen loopt. Het water is brak, dus tussen zoet en zout in.

Door het feit dat die zeearm een trechtervorm heeft, wordt het opkomende vloedwater de hoogte in gestuwd richting Antwerpen. Bij vloed staat het water hier bijna 5 meter hoger dan bij eb.

In dit unieke gebied vinden we o.a. Zeeaster, Schijnspurrie en Echt lepelblad. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken met Tureluur, Bruine en Blauwe kiekendieven en Scholeksters. En met wat geluk kan je soms een Blauwborst en Baardmannetje spotten.

Een rondleiding in dit gebied is een onvergetelijke ervaring. Een deskundige gids begeleidt de wandeling en neemt u mee naar en door schorren en slikken en door diepe geulen met modder. Een stevige tocht dus door dit oerlandschap in Zeeland.

Om deze wandeling mee te maken is een goede fysieke conditie vereist en zijn kniehoge laarzen als schoeisel een must. Door de moeilijkheid van de wandeling zijn kinderen beneden de 10 jaar echter niet toegelaten.

Omwille van het getij kan de begeleide tocht door het gebied pas starten tegen 14u. In de voormiddag wordt een korte wandeling voorzien op de dijken naar een paar vogelkijkhutten.

Deelnemers ontvangen later nog meer gedetailleerde info omtrent vertrekuur en mogelijke opstapplaatsen.

Comments are closed.

X