Paddenoverzet voor jong en oud – GEANNULEERD Covid-19

– Maart 2020

– Plaats van afspraak: Kruispunt Lindestraat – Bussegem
Bussegem 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem

– Contactpersoon: nphoutem@gmail.com

– Meebrengen: een paar propere handschoenen, stevig schoeisel en warme kledij

Wil je graag een paddenoverzet “live” meemaken? Het kan!

Van zodra de nachttemperaturen stijgen komt de paddentrek op gang. Bij voorkeur tijdens vochtige weersomstandigheden trekken de amfibieën naar een poel om zich voort te planten. Op hun tocht dienen ze ons dicht en gevaarlijk wegennet te kruisen. Hierbij worden ze op sommige plaatsen, o.a. in Bussegem een handje geholpen door de vrijwilligers van NP Houtem om niet als verkeersslachtoffer te eindigen.

Op het hoogtepunt van de paddentrek, een moment in maart, zetten we samen de amfibieën veilig de straat over. Zo kom je ook meer te weten over hoe en waarom deze acties op touw worden gezet, welke soorten amfibieën er voorkomen en hoe je ze kan onderscheiden.

Hou voor de exacte datum onze facebook-pagina in het oog of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Comments are closed.

X