Natuurpunt Houtem gaat vreemd: Aelmoeseneiebos (VOLZET)

– Zondag 15 oktober 2017

– Tijdstip: 14u00 – 17u00

– Plaats van afspraak: parking Fornalab Ugent, Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Melle

– Gids: Dirk Fiers

– Kostprijs: leden en kids -12j.: gratis / niet-leden: € 2 p.p.

– Inschrijven vereist via: inschrijvingen VOLZET

– Meebrengen: aangepaste kledij en stevig schoeisel

Tijdens de Week van het Bos brengen we een bezoek aan het Aelmoeseneiebos in Gontrode. Een bosgids van “’t Aelmoes” vertelt ons onder meer over de geschiedenis, aangezien het een “oud” bos betreft. Zo was een groot deel ervan reeds als bos ingekleurd op de Ferrariskaart van 1775. We krijgen tevens meer informatie over het beheer en wetenschappelijk onderzoek in het Aelmoeseneiebos. Zo komen we te weten wat wetenschappers in het bos meten, hoe ze dat doen, én waarom. Bossen vervullen een belangrijke rol als milieuregelaar, maar hoe dienen we ons deze regulerende werking voor te stellen? Hoe beïnvloeden bossen het klimaat? En hoe beïnvloedt het klimaat het bos? De meettoren en de vele meetinstrumenten in het Aelmoeseneiebos kunnen ons helpen bij het beantwoorden van die vragen.

 

Comments are closed.